CONTACTEAZĂ-NE

INSPET S.A. este descendenta directă a unei istorii de peste
șapte decenii în industria românească de specialitate

1950

Se înființează conglomeratul de stat TCMS PloieștiTrustul de Construcții Montaj Schele, având 5 filiale, dintre care ICMS nr. 1 deservea construcția de obiective petroliere la nivel național.

1970

Deceniile 6 & 7: ICMS nr. 1 își consolidează poziția de lider în această industrie, devenind un nume cunoscut și pe plan internațional.

Filiala ICMS nr. 1 devine Întreprinderea de Construcții Instalații Petroliere Ploiești.

1984

Deceniul 8: Specialiștii ICMS nr. 1 participă, împreună cu colegii din Trust, la execuția unor lucrări complexe în Africa și Orientul Mijlociu.

Ca urmare a reorganizării TCMS Ploiești în cadrul TAGCSP Ploiești–Trustul de Antrepriză Generală Construcții Speciale Petroliere, ICIP Ploiești devine ACMP Teleajen– Antrepriza de Construcții Montaje Petroliere, cu aceeași activitate de bază.

1990

Deceniul 9: ACMP Teleajen continuă tradiția lucrărilor complexe în Africa și Orientul Mijlociu.

Ca urmare a prăbușirii orânduirii comuniste, TAGCSP Ploiești se reorganizează în CIPROM, iar ACMP Teleajen devine o entitate legală în cadrul CIPROM.

1991

Se înființează INSPET SA, prin desprinderea de CIPROM a nucleului principal al fostei ACMP Teleajen, sub conducerea ing. Iulian Voinea, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație, căruia i se va alătura mai apoi ing. Petre Mustățea, Director Tehnic. INSPET finalizează noi lucrări la obiective de infrastructură energetică și civilă în Emiratele Arabe Unite.

INSPET
30 DE ANI CA ȘI COMPANIE INDEPENDENTĂ
1994

INSPET devine în totalitate o companie proprietate privată, având ca acționari angajații și conducerea. În ciuda unei conjuncturi macroeconomice nefavorabile în ultima decadă a secolului trecut, concurând fără a accesa credite bancare împotriva unor companii mai mari, cu capital de stat, calitatea lucrărilor și profesionalismul echipei poziționează INSPET ca un competitor redutabil, o companie serioasă, de încredere pentru clienții din țară și din străinătate.

1994-2020

De-a lungul celor peste 27 de ani de activitate ca societate independentă în proprietate privată, INSPET a executat pentru beneficiarii săi peste 200 de lucrări, generând venituri totale de peste 1 miliard de dolari, a efectuat investiții de circa 50 milioane dolari, fără a apela la ajutoare de Stat, fonduri nerambursabile, sau credite bancare și a plătit taxe si impozite in valoare de aproape 200 milioane dolari.

2023 - Viitor

Suntem o companie cu tradiție de performanță recunoscută în industria de specialitate, abordăm cu maximă seriozitate toate proiectele pe care le derulăm, complementând experiența cu dinamismul și deschiderea către inovare, suntem un catalizator al infrastructurii strategice de energie curată și un rezervor de talent și expertiză tehnică la nivel regional.

IN MEMORIAM

INSPET S.A. | iulian VOINEA Director General (1991-d.1996)

Iulian VOINEA
Director General
(1991-d.1996)

Iulian Voinea a fondat Compania, cu un curaj antreprenorial mai rar întâlnit în perioada de tranziție către economia de piață, asumându-și responsabilitatea pentru plata la timp a salariilor pentru peste 2500 de angajați preluați din sistemul proprietate de Stat, totodată proiectând viziunea pionieratului sustenabil și concurențial al unei firme private de top, independente, în sectorul strategic al construcțiilor de infrastructură energetică.

INSPET S.A. | Petre MUSTĂȚEA Director General (1996-d.2020)

Petre MUSTĂȚEA
Director General
(1996-d.2020)

Petre Mustățea a preluat mai apoi ștafeta performantei, investind efort intelectual și muncă neobosită, în ultimii 24 de ani optimizând și conducând Compania către o serie de premiere tehnice pe plan național sau regional, finalizând cu succes proiecte de referință pentru industria românească de petrol și gaze naturale, de importanță strategică pentru securitatea sistemului energetic european.

VĂ MULȚUMIM PENTRU CEI 30 DE ANI DE EXCELENȚĂ ÎN
INFRASTRUCTURA DE PETROL ȘI GAZE,
NU VĂ VOM UITA NICIODATĂ !